zaterdag 2 juli 2011

Kunstenaar in the picture

Bonno van Doorn


Intussen in de pers...

In NRC Handelsblad van 2 juli 2011 schrijft Joyce Roordnat in haar rubriek 
"NRC gaat uit" over haar bezoek aan de Kunstgalerij. Enthousiast schrijft ze over de kunstnaars die in de lege flats hun "goddelijke gang" kunnen gaan. Ze beschrijft hoe Bonno van Doorn de intercom hackte en er het geluid van een sf film op zette, terwijl in zijn woning een grote meteoriet was geland. Verder schrijft ze over het afgelopen feest van Dominique Teufen waaruit alle kleur is vedwenen, over de licht installatie van Zoro Feigl en het "geslachte konijn" van Anita Arensman. 
Als laatste vraagt ze de kunstenaars naar de komende bezuinigingen op kunst. Die houdt ze wel bezig maar ze laten hun enthousiasme er niet door bederven.

donderdag 30 juni 2011

Kunstenaar in the picture

Guo Xi




foto's Erik Pezarro

Intussen in de pers...

Het Noord Holland Dagblad opent op de maandag na de opening van de Kunstgalerij, op 27-6-2011 op de voorpagina met een hele grote foto van één van de vertoonde werken van Ferudenthal/Verhagen. De twee foto's van een man en en vrouw aan een diner tafel. In de kop is er sprake van 'fraaie kunst' in Purmerendse sloopflat'.

Verderop in de krant staat een uitgebreid artikel van eenderde pagina. Onder de kop "Kille leegte nu vol kleur en geur" wordt verslag gedaan van de vernissage van de Kunstgalerij. Naast citaten van curator Bart van Esch wordt de schrijfster en NRC journalist Joyce Roodnat geciteerd die de opening van de tentoonstelling verrichtte: "Vijfhonderd vierkante meter kunst in een tijd van bezuinigingen. Toen ik het hoorde kon ik het bijna niet geloven. Een kunstproject van deze omvang in Purmerend, ook dat had ik niet verwacht. Bij Purmerend denk ik nu eenmaal niet gelijk aan kunst en haar liefhebbers. Laten we ervan genieten. Mensen die zich niet voor kunst interesseren, blijven maar fijn thuis."

Het artikel beschrijft verder de kunstwerken van Ian de Ruiter en Dominique Teufen. Van beider flats staat een foto gepubliceerd plus een foto van de openingsplechtigheid.



In verband met bescherming van copyright van krantenartikelen is het helaas niet mogelijk bovenstaande artikel hier af te drukken. 

De pers mag bij mij op bezoek komen, mij citeren en foto's van mij en mijn omgeving maken, kunst fotograferen zonder de kunstenaars een vergoeding voor beeldrecht te geven; maar als ik vervolgens hun artikel weergeef zou ik hun copyright schenden. De omgekeerde wereld.