vrijdag 24 juni 2011

Kunstenaar Bonno van Doorn hackt de intercom

Last minute / reminder Vernissage Kunstgalerij Purmerend

Last minute / reminder

Vernissage Kunstgalerij Purmerend

Zaterdag 25 juni om 14:00 uur ben je van harte welkom op de vernissage van de Kunstgalerij in Purmerend, die geopend wordt door NRC kunstcriticus Joyce Roodnat

8 flats
8 kunstenaars
500 m2 kunst

Tijdens het Reuring festival 2011 krijgen 8 beeldend kunstenaars elk een lege woning in een flatgebouw aan de Meteorenweg, Purmerend. Omdat het gebouw na de tentoonstelling wordt afgebroken hebben de kunstenaars maximale vrijheid om de ruimte te gebruiken en aan te passen aan hun plannen. Een maand lang hadden de volgende kunstenaars de tijd om van hun flats om te vormen tot kunstwerken.

Ian de Ruiter
Dominique Teufen
Zoro Feigl
Freudenthal/Verhagen
Arnout Killian
Bonno van Doorn
Guo Xi
Anita Arensman
Curator: Bart van Esch

Ga op ontdekkingstocht langs kleuren, indrukken, sferen, beelden, objecten, projecties en geluiden.

Adres:

Meteorenweg 888 Purmerend

Vanuit Amsterdam kan je met bus en trein naar Purmerend maar omdat je met de trein moet overstappen is de bus het handigst.

Bus 106 van Arriva gaat vanaf het busstation achter Amsterdam CS. Richting Purmerend uitstappen halte Meteorenweg. Doet er een half uur over.
Steek de straat over en ga rechtdoor de Meteorenweg in. Eerst is er aan de rechterkant nieuwbouw, daarna twee oude flatgebouwen. De Kunstgalerij zit in de tweede flat.


Openingstijden:

zat 25 en zon 26 én
zat 2 en zon 3 juli
van 12:00 tot 17:00 uur

di 28 juni t/m vrij 1 juli
van 12:00 tot 17:00 (behalve op dinsdag)
van 19:00 tot 23:00 (als onderdeel van de theaterroutes van het Reuring festival)

dinsdag 21 juni 2011

Intussen in de pers...

Het Noord Holland Dagblad publiceert op 9 juni 2011 een groot artikel over de Kunsgalerij met de kop: "Flats zo mooi als meteoren." Een enthousiast verslag van de tot standkoming van de Kunstgalerij. Curator Bart van Esch komt daarin aan het woord:"Ik hoorde van Wheerestad en Reuring in gesprek waren over dit evenement, ik liep met een idee rond en heb ze benaderd. Ik wilde acht woningen op één galerij, zodat het een geheel wordt. Nu hebben we de hele derde verdieping tot onze beschikking. Ik ben op zoek gegaan naar geschikte kunstenaars, daarbij heb ik gekeken naar diversiteit in stijlen, zodat de bezoekers in iedere woning een andere wereld instappen. Het is een ontdekkingstocht langs kleuren, indrukken, sferen, beelden objecten, geluiden, projecties en geluiden. We hebben geen vast thema gekozen. Ze moeten gewoon iets fantastisch maken. De één houdt zich bezig met zwaartekracht, de ander met fotografie.

Verder komen twee kunstenaars aan het woord die in hun flat aan het werk zijn. Ian de Ruiter: "Dit is echt te gek. Je kunt doen met het huis wat je wil. Dat is toch de droom van iedere kunstenaar." Verder vertelt hij over zijn halve bol in de vorm van een kunststofatoom:" Ik werk vaak met bollen en geometrische vormen; (ben) iemand die graag ruimtelijk werkt."

en Anita Arensman:  Ik maak een geslacht konijn in de woonkamer, een ideale kamer met die grijze muren en donkerrode vloer. Daar doe ik niks meer aan. Mijn inspiratie haal ik uit het feit dat ik ben opgegroeid op een boerderij. Dat het een konijn wordt, doe ik met een kinpoog naar een collega kunstenaar."



In verband met bescherming van copyright van krantenartikelen is het helaas niet mogelijk bovenstaande artikel hier af te drukken.

De pers mag bij mij op bezoek komen, mij citeren en foto's van mij en mijn omgeving maken, kunst fotograferen zonder de kunstenaars een vergoeding voor beeldrecht te geven; maar als ik vervolgens hun artikel weergeef zou ik hun copyright schenden. De omgekeerde wereld.

zondag 19 juni 2011

Joyce Roodnat opent de Kunstgalerij

 
 
foto Erik van Zuylen
Joyce Roodnat is schrijfster en kunstcriticus.
Ze schreef negen boeken, waarvan twee romans. Ze was jaren chef van de kunstredactie van NRC Handelsblad. Nu schrijft ze wekelijks de column 'NRC gaat uit'. Als geen ander weet ze haar gevoel bij de kunst die ze ziet te verwoorden. Of zij nu wandelt , een voorstelling ziet, of naar andere vrouwen kijkt, in haar boek 'Vrouwen zijn leuker'; ze zet dat kijken om in verbeeldingskracht en enthousiasme.

zaterdag 25 juni om 14:00 uur
Meteorenweg in Purmerend

Openingstijden Kunstgalerij

                              
                                  Ian de Ruiter aan het werk in zijn flat in de Kunstgalerij


zat 25 en zon 26 én
zat 2 en zon 3 juli
van 12:00 tot 17:00 uur

di 28 juni t/m vrij 1 juli
van 12:00 tot 17:00 behalve dinsdag

en
van 19:00 tot 23:00 onderdeel van de theaterroutes 
van Reuring Houdt Huis